Onze 3 favoriete jaloezieën

Er zijn weinig interieurstijlen waar jaloezieën niet bij passen. Het is dus niet gek dat deze vorm van raambekleding ieder jaar weer enorm populair is. Met jaloezieën kunt u zelf bepalen hoeveel zonlicht u naar binnen laat. Hiernaast bieden ze, zelfs bij het doorlaten van veel natuurlijk licht, genoeg privacy. In deze blog vertellen wij welke drie jaloezieën onze favoriet zijn!

1. Houten jaloezieën

Warm, authentiek en stijlvol? Houten jaloezieën hebben het allemaal. Het natuurlijke materiaal is bij uitstek het materiaal om de juiste sfeer in uw huis te brengen. Heeft u een modern interieur? Dan past strak afgewerkt hout hier het best bij. Heeft u meer een authentiek interieur? Kies dan voor een mooie houtsoort met houtnerven. Zo accentueert u de stoere en klassieke kenmerken in het interieur. Bij een landelijke interieurstijl passen zowel de moderne als de klassieke houten jaloezieën. Zie hieronder een greep uit onze favoriete houten jaloezieën en laat u inspireren!

2. PVC jaloezieën

Een andere favoriet van ons zijn de jaloezieën van PVC. Deze jaloezieën zijn perfect voor als u in uw hele huis uniformiteit wilt uitstralen. PVC is goed bestand tegen vocht en is daarom geschikt voor elke ruimte in het huis, inclusief de vochtige badkamer en keuken. Daarnaast is PVC makkelijk te onderhouden door de stofwerende coating die op de jaloezieën zijn aangebracht.

Het meest positieve is misschien wel dat PVC jaloezieën verkrijgbaar zijn in veel verschillende kleurvarianten. Ze passen in ieder modern interieur en zijn vanwege de aantrekkelijk prijs een echte aanrader. Eerst zien dan geloven? Bekijk de volgende afbeeldingen en u zult begrijpen waarom PVC jaloezieën één van onze favorieten zijn!

3. Duo rolgordijnen

Onze laatste favoriet is een mix van twee soorten raambekleding. Duo rolgordijnen zijn namelijk een combinatie van jaloezieën en rolgordijnen. Afzonderlijk zouden beide raambekledingen niet bij elkaar passen, maar gecombineerd is het een perfecte match. Een duo rolgordijn, ook roljaloezieën genoemd, bestaat uit banen van stof, afgewisseld met banen van gaas. Het gordijn heeft aan beide kanten banen, waardoor het effect van een jaloezie gecreëerd wordt.

Doordat de stof en gaas elkaar afwisselt, kunt u zelf bepalen hoeveel natuurlijk licht u van buiten naar binnen laat komen. Ook bij roljaloezieën zijn er genoeg kleurenopties. Daarnaast zijn er ook verduisterde roljaloezieën die geschikt zijn voor de slaapkamer. Bekijk onderstaande duo rolgordijnen om een duidelijk beeld te krijgen van de mogelijkheden!