Dé interieur musthaves onder de vloerkleden

Vloerkleden zijn de laatste jaren steeds vaker terug te vinden in de Nederlandse interieurs. De populariteit zet door en voor elke interieurstijl is er een passend kleed te vinden. De vraag is nu welk kleed het beste bij uw interieur past. In deze blog geven we drie factoren waar u rekening mee dient te houden bij het kopen van een vloerkleed en geven we de musthaves van de vloerkleden die we in 2019 zeker terug gaan zien.

3 trends om rekening mee te houden

Een nieuw kleed koopt u niet zomaar. Er zijn namelijk ontzettend veel factoren waar u rekening mee dient te houden. Past het kleed bij de bank? En komen de kleuren goed uit bij het schilderij boven de TV? Welk materiaal kiest u? En welke kleur? Kortom: genoeg factoren die meespelen bij de aankoop van een nieuw kleed. Hieronder bespreken we drie trends die in 2019 hun opwachting maken.

1. Mix van kleuren

De kleur van het kleed hangt in 2019 nog steeds af van de stijl van het interieur. Bij een rustige, basic interieurstijl past een effen vloerkleed het beste. Ook bij een druk behang of een muur met drukke kleuren is een effen vloerkleed de beste oplossing.

Wilt u juist een interieur-statement maken? Trek dan de aandacht met een vloerkleed met felle, uitgesproken kleuren. Als u dit te druk vindt en toch een statement wilt maken, kunt u voor een vloerkleed met verwassen look of minder felle kleuren kiezen.

2. Hoogpolig

Hoogpolige kleden zijn kleden met getuft materiaal, wat ervoor zorgt dat er lange draden ontstaan. Deze lange draden noemen we ‘polen’. Hoogpolige kleden geven een knusse en warme uitstraling aan je interieur en zorgen door de lange ‘polen’ voor warme voeten. In 2019 gaan we deze kleden vooral in de beginmaanden weer terugzien in de Nederlandse woonkamers. Tijdens de koude dagen houdt een hoogpolig kleed de warmte goed vast. Hoogpolige kleden zijn voornamelijk gemaakt van zijde of wol.

3. Wol

Wol is op zichzelf ook al een materiaal wat we in 2019 veel terug gaan zien. Dit komt vooral, omdat een wollen kleed bij iedere woonomgeving past. Het gebruik maken van verschillende structuren wol is de meest in het oog springende trend van dit jaar.

Welke vloerkleden gaan we in 2019 zien?

De vintage vloerkleden zijn weer helemaal terug van weggeweest. Daarnaast groeit naast de belangstelling voor het Scandinavische interieur ook de belangstelling voor de Scandinavische vloerkleden. De nieuwste trend in 2019 is de aandacht voor buitenkleden.

1. Vintage vloerkleed

Een vintage vloerkleed is een voorbeeld van een kleed dat past bij zowel een moderne als klassieke inrichting. Vintage vloerkleden worden gekenmerkt door patronen en warme kleuren en zorgen in een strak, modern interieur voor evenwicht. Deze kenmerken vinden we ook terug in Oosterse vloerkleden.

Met een vintage kleed brengt u evenwicht in uw kamer

2. Oosters vloerkleed

Eigenlijk geldt voor de Oosterse vloerkleden hetzelfde als voor de vintage vloerkleden. De warme combinatie van kleuren gecombineerd met sierlijke patronen maken deze vloerkleden erg populair. De Oosterse vloerkleden passen moeiteloos bij moderne en klassieke woonstijlen. De kleden passen vooral goed bij de Scandinavische woonstijl. In 2019 komt u de Oosterse vloerkleden niet alleen in huiskamers tegen. Ook in de slaapkamer, keuken en badkamer zult u geregeld Oosterse kleden tegenkomen.

Een Oosters kleed past goed bij zowel een moderne als klassieke interieurstijl

3. Scandinavisch vloerkleed

We hebben het al even genoemd, maar de Scandinavische woonstijl is de laatste jaren flink in populariteit gegroeid. Lichte en zachte kleuren worden gecombineerd met natuurlijke elementen. De Scandinavische vloerkleden passen hier uitermate goed bij.

Lichte en zachte kleuren, gecombineerd met het groen uit de natuur

4. Buitenkleed

De trend van het buitenkleed zal zich in het voorjaar van 2019 ontpoppen. Buitenkleden zijn de ideale sfeerbrengers op het terras en zijn daarnaast gemaakt van sterk, duurzaam materiaal. De kleden gaan dus lang mee. Daarnaast kunt u de kleden ook prima voor binnen gebruiken.

In het voorjaar van 2019 zult u de trend van het buitenkleed pas echt gaan merken

Hulp nodig met interieurstyling?

Heeft u nog niet genoeg inspiratie voor uw eigen kleed? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wilt u uw huis stylen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Dan geven wij u graag gratis interieuradvies.