5 keer een karpet wat uw interieur afmaakt

5 keer een karpet wat uw interieur afmaakt


Voor de styling van uw woning denkt u waarschijnlijk als eerst aan sfeermakers als een grote bank of ruige kast. De grove lijnen van het interieur worden inderdaad bepaald door deze meubels. Maar hoe kunt u de losse onderdelen van het interieur met elkaar verbinden? Dat kan met een sfeervol karpet. Een karpet dat aansluit bij de onderdelen van het interieur en ondertussen een extra dimensie geeft aan de sfeer van de kamer. In deze blog laten we u vijf karpets zien die uw woonkamer extra sfeer brengen, ter inspiratie voor het interieur in uw eigen woonkamer.

5 stijlvolle vloerkleden voor uw interieur

De onderstaande woonkamers laten zien dat een vloerkleed het interieur van iedere woning een positieve impuls geeft!

Een natuurlijke interieurstijl als deze is gebaat bij een karpet dat rust brengt in de kamer. Niet alleen brengt het kleed rust in het interieur, het zorgt er ook voor dat de kamer warmer oogt. De wilde, groene tinten geven de kamer een jungle-achtig gevoel. Het grote karpet trekt deze sfeer door en maakt de kamer overzichtelijk, zonder de volledige aandacht op te eisen. De combinatie van verschillende geometrische vormen zorgt voor leven in een woonkamer, zoals te zien is bij dit vierkant karpet in combinatie met de ronde tafel.

Houdt u meer van een woonkamer met een rustige uitstraling? Dan past deze interieurstijl beter bij u. De bewoners hebben bewust gekozen voor kalme kleuren die goed bij elkaar passen. Het karpet is niet groot, maar is wel groot genoeg om de losse meubels bij elkaar te brengen. Zonder een karpet zou deze ruimte kil ogen, maar dit subtiele karpet zorgt voor het tegendeel.

Dit interieur is de perfecte middenweg van de interieurstijlen in de eerste twee afbeeldingen. De stijl is iets rustiger dan het jungle-achtige interieur, maar is meer levendig dan het kalme interieur. De twee kleine tafels en het krukje passen op het eerste oog niet bij elkaar, maar vormen toch een mooi geheel door de verschillende hoogtes. In een kamer met veel kleine toevoegingen is een groot karpet een must. De keuze voor een karpet met patroon pakt volgens ons prachtig uit.

De bovenstaande afbeelding is het bewijs dat een kamer niet veel nodig heeft om stijlvol te zijn. De kamer behoudt zijn ruimte, maar wordt op de juiste plek knus gemaakt. De machtige, lichte bank en de bruine tafels en stoelen lijken geen goede combinatie, maar worden door het karpet samengevoegd. Dit is dan ook de plek in de ruime woonkamer waar de knusse sfeer wordt gewaarborgd. De rest van de ruimte is bewust opengelaten om de ruimte te bewaren. De grote ramen zorgen niet alleen voor een fantastisch uitzicht over de hele stad, maar zorgen er ook voor dat de kamer een grote natuurlijk lichtbron heeft. Het rustig, strakke interieur wordt afgemaakt door de maagdelijk witte muren.

We sluiten af met een woonkamer die, net als de vorige afbeelding, gekenmerkt wordt door het vele natuurlijke licht. Waar de ontwerper van de woning in de vorige afbeelding ging voor strak, gaan de bewoners van deze kamer voor een kunstzinnig interieur. De designmeubels vormen met het grote schilderij het hart van de ruimte. De kunstzinnige basis wordt compleet gemaakt met de knusse toevoegingen bij de bank. Het karpet met het lange wol zorgt er samen met de wollen deken voor dat de warmte letterlijk en figuurlijk in de ruimte blijft.

Wilt u nog veel meer tips en advies?

Dan kan dat in één van onze showrooms! We nemen uitgebreid de tijd om uw vragen te beantwoorden, u van advies te voorzien en tips te geven voor uw eigen interieur. Ook staan onze specialisten telefonisch voor u klaar om u van antwoorden, tips en advies te voorzien. Neem contact met ons op 070 – 347 357 7.