Interieur trends op het gebied van houten vloeren

Interieur trends voor houten vloeren 2019: 4 trends


Houten vloeren zijn mooi en tijdloos. Doordat iedere houten vloer op zijn eigen manier ‘leeft’, is geen enkele vloer hetzelfde. Het is dus helemaal niet gek dat veel mensen nog steeds kiezen voor een authentieke, houten vloer. In deze blog behandelen we de interieur trends op het gebied van houten vloeren om u te inspireren voor uw eigen houten vloer!

Interieur trends houten vloeren

Of u nou klein of juist groot woont, een houten vloer is voor ieder interieur een welkome toevoeging. Houten vloeren zijn er namelijk in allerlei verschillende soorten, maten en kleuren. Vorig jaar was de kleur grijs erg in trek als houten vloerkleur, maar kozen mensen ook veel voor een ‘uitgesproken’ vloerkleur. Met uitgesproken bedoelen we een vloer met  extreem lichte of donkere kleuren. Ook was vorig jaar het jaar van de geometrische vormen. Dit jaar zijn de trends niet gericht op kleur, maar op de planken en de afwerking van de vloer. We nemen ze hieronder met je door.

1. Lange en wijde planken

De eerste trend die we zien is dat mensen steeds meer kiezen voor grote, stoere planken. Doordat de planken langer en breder zijn, heeft de kamer minder samenkomende lijnen. Een vloer met minder lijnen betekent dat de vloer rustiger oogt en dat de nadruk echt op de vloer komt te liggen. De natuurlijke nerven in het hout komen op deze manier aantrekkelijk naar voren. Zie hieronder een aantal voorbeelden van een vloer met wijde en lange planken.

2. Satijnen houten vloeren

De trend van de satijnen houten vloeren is nog volop in gang en zal ook zeker volgend jaar nog verder doorzetten. De groeiende vraag naar een satijnen houten vloer vloeit voor uit het feit dat mensen steeds vaker kiezen voor een houten vloer die minder afgewerkt is. Waar vroeger een houten vloer vooral glanzend werd afgewerkt, koos men tot dit jaar steeds vaker voor een matte afwerking. Tegenwoordig zoekt men naar een middenweg, de zoektocht eindigt vaak bij een houten vloer met een satijnen afwerking. Een satijnen afwerking ligt tussen een matte en glanzende afwerking in en heeft het beste van beide stijlen. Zie hieronder een voorbeeld van een houten vloer met satijnen afwerking.

3. Diagonale vloeren

Diagonale oftewel schuine vloeren geven uw kamer een moderne en luxe uitstraling. De vloer wordt in dit geval niet recht gelegd, maar vanuit een hoek. Uw vloer gaat dus niet van links naar rechts, maar begint met een korte plank in de hoek en wordt uitgebreid met steeds groter wordende planken. Het installeren van een diagonale vloer is lastiger en het materiaal kost meer geld, maar het resultaat mag er wezen.

4. Een ‘groene’ vloer

Steeds meer mensen kiezen voor een groene vloer, en dan bedoelen we niet een vloer met een groene kleur. Een groene vloer is een vloer die duurzaam is. Een duurzame vloer heeft een lange levensduur en kan de lucht in je huis verbeteren. Hout is hier een perfect voorbeeld van. Een houten vloer heeft een lange levensduur en heeft een lage productie-energie. Dit betekent dat er weinig energie nodig is om een boom om te toveren tot een vloer. Een kanttekening hierbij is dat het wenselijk is om een lokale houtsoort te kiezen, zodat er zo min mogelijk energie verbruikt wordt met het vervoer.

Is er te controleren dat de vloer die u koopt afkomstig is van een duurzame bron? Ja, dit kan door het FSC-keurmerk. Met dit keurmerk kunt u met zekerheid zeggen dat het door u gekochte hout uit duurzaam beheerde bossen vandaan komt.

Een persoonlijke afspraak in een van onze showrooms?

Het is altijd mogelijk om bij ons langs te komen in een van onze showrooms. Onder het genot van een bakje koffie beantwoorden we graag al uw vragen of gaan we rustig op zoek naar uw ideale vloer. U heeft de tijd genomen om naar ons toe te komen, dan nemen wij ook uitgebreid de tijd om uw vloer wensen te vervullen.