Raambekleding woonkamer, waar moet u op letten?

4 tips waar u op moet letten bij de raambekleding in de woonkamer

De onderstaande vier tips geven u een goede basis om een keuze te maken voor de raambekleding in uw huis.

1. Shutters, raamfolie of toch gordijnen?

Uw interieur nieuw leven inblazen kan met de juiste raambekleding. Met raamfolie, jaloezieën of rolgordijnen zult u al een mooi effect hebben op het interieur. Hiernaast kunt u met shutters, plisségordijnen of draperieën echt een verschil maken. Het is de vraag welke soort raambekleding past bij uw huidige interieur (of het interieur dat u voor ogen heeft). Komt u er niet uit met het uitkiezen van de juiste raambekleding voor uw nieuwe interieur? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen of langskomen in een van onze showrooms.

2. De kleuren die je gebruikt

Zwarte of witte raambekleding is natuurlijk altijd goed, maar ook een veilige keuze. Wees niet bang om kleur te kiezen! Een gekleurde raambekleding zorgt er niet alleen voor dat de aandacht in het interieur naar de raambekleding wordt getrokken, het zorgt ook voor een uniek inval van het daglicht.

3. De functionaliteit

Een mooi en functioneel interieur? Dat is zeker mogelijk. Heeft u bijvoorbeeld last van tocht of dun glas in huis? Dan zijn lange, gevoerde gordijnen een zeer functionele en tevens mooie oplossing. De warmte wordt door de gordijnen beter vastgehouden, waardoor de kamer warm op een aangename temperatuur blijft. Daarnaast zorgen de lange gordijnen ook voor een knusse sfeer in huis.

4. Uw persoonlijke touch

Het wordt steeds makkelijker om een eigen tint te geven aan uw raambekleding. Waar vroeger iedereen dezelfde gordijnen of luxaflex had, zijn er nu meerdere afwerkingen mogelijk voor dezelfde raambekleding. Een andere kleur stof in de gordijnen bij de borderranden, is een voorbeeld van zo een afwerking.

4 voorbeelden van raambekleding in de woonkamer

We geven u graag inspiratie op het gebied van raambekleding. In de onderstaande vier afbeeldingen ziet u enkele manieren van bekleden die u ook in uw eigen interieur kunt toepassen.

Dit rustige interieur wordt gevormd door de shutters die voor het raam hangen. De unieke lamp en trommel in de kamer zorgen voor speelsheid, terwijl de shutters de kamer voorzien van klasse en stijl. De witte kleur geeft de shutters nog een extra sfeerdimensie.

Met deze foto rekenen we af met de vooroordelen over luxaflex. Luxaflex wordt vaak als ‘saai’ omgeschreven en doet denken aan een ouderwets kantoorpand. Deze luxaflex laat het tegenovergestelde zien. Door het hele raam te bedekken met de luxaflex, wordt er een knusse sfeer gecreëerd.

Heeft u een moderne of landelijke interieurstijl en heeft u een huis met een hoog plafond? Dan zijn deze gordijnen een echte aanrader. De zachte gordijnen zijn misschien niet erg functioneel, ze zorgen er wel voor dat het daglicht een mooie paarse gloed krijgt. Daarnaast passen ze prachtig bij het landelijke interieur wat deze kamer biedt.

De gordijnen in de vorige afbeelding waren vooral voor de sier, maar deze groenblauwe gordijnen zijn ook nog eens erg functioneel. De stijlvolle gordijnen zijn zichtbaar dikker, waardoor ze overdag de zon beter weren en ‘s avonds de warmte beter in de kamer houden. In combinatie met een authentiek interieur zijn deze gordijnen prima te gebruiken, maar ook in een modern interieur zouden deze niet misstaan.

Meer hulp of inspiratie bij het zoeken naar de geschikte raambekleding?

Dan kan op onze website of in één van onze showrooms. Wij verwelkomen u graag en nemen alle tijd om uw vragen te beantwoorden. Ook kunnen we u van professioneel advies voorzien op het gebied van interieur.