Dit is hét kleurenpalet van de winter

Dit is hét kleurenpalet van de winter


De koude, donkere dagen zijn vaak de meest warme dagen van het jaar. Samen met vrienden en familie genieten van de gezelligheid van de feestdagen. Deze gezellige en knusse sfeer trekt u het liefst door in het interieur. Als de kale bomen verdwijnen in het donker van de nacht, is het fijn om een thuisbasis te hebben die u energie geeft. In deze blog wordt duidelijk wat het kleurenpalet van de winter is en welke kleuren u deze winter in uw interieur kunt gebruiken.

De wintertijd is harmonie, ook in kleur

De winter wordt vaak als de fijnste tijd gezien om bij elkaar te komen. Dit is ook door te trekken in het kleurenpalet van de winter. De winter is bij uitstek de tijd om kleuren samen te voegen die de winter buiten sluiten. Het beste is om één of twee basiskleuren te nemen en de rest van het interieur hieromheen in te richten. Als u meerdere kleuren gaat combineren, wordt het al snel een onsamenhangend geheel. Hieronder kunt u de kleuren vinden die echt op het winterpalet van dit jaar horen.

Natuurlijke kleuren

Oranje, bruin, oker, mosgroen, grijsblauw en beige zijn voorbeelden van natuurlijke kleuren die uw huis in de juiste sfeer brengen. Deze kleuren geven het interieur een warme uitstraling. Het fijne aan deze kleuren is dat u ze overal in terug kan laten komen. Versier de muur met donkerbruine schilderijen, kies voor grijsblauwe gordijnen, een beige vloerkleed of een paar okergetinte kussens op de bank.

Natuurlijke kleuren zorgen voor sfeer en gezelligheid

Groen

Houdt u van een meer aanwezige kleur? Dan is de kleur groen echt iets voor u. Groen komt steeds meer voor in winterse interieurstijlen en wordt dus echt gezien als een trendkleur. Elke groene tint geeft een ander gevoel, maar over het algemeen brengt de kleur evenwicht en ontspanning in een interieur. Als u voor donkergroen kiest, gaat u meer voor het rustige effect. Kiest u juist voor het lichtere en felle groen, dan heeft het meer een energiek effect.

Dit is nog eens een originele manier om de winterse trendkleur te gebruiken!

Koude kleuren?

Ook koude kleuren kunnen een warme toevoeging zijn in het interieur. Koude kleuren als paars, blauw en geel kunnen gevoelsmatig koel overkomen, maar krijgen met de juiste combinatie, bijvoorbeeld door te mengen met oranje of rood, ook een warm gevoel.

Roze poedertinten

Voor warmte en gezelligheid kunt u zelf met de roze kleur uit de voeten. Uiteraard bedoelen we hiermee geen felroze muur. Wel eentje met roze poedertinten in combinatie met neutrale tinten die het interieur extra kleur en warmte geven. De roze tinten passen goed bij een landelijk interieur, maar kunnen gebruikt worden bij vrijwel alle woonstijlen. Een klassiek zwart interieur krijgt bijvoorbeeld een fraaie twist als deze wordt aangevuld met pastelroze tinten.

Een landelijke interieurstijl met de juiste roze tinten brengt knusheid in huis

Color-blocking

Color-blocking is sinds 2017 als trend opgekomen en wordt sindsdien steeds vaker gebruikt in de Nederlandse woonkamers. Color-blocking betekent dat u opvallende kleuren gebruikt en combineert om een zo groot mogelijk contrast te creëren. Deze trend was al bekend in de modewereld, maar de interieurwereld heeft inmiddels de trend overgenomen. Het idee van color-blocking is dat u als als het ware ‘buiten de bekende lijntjes kleurt’ en uw creativiteit de vrije loop laat.

Color-blocking kan zo creatief en intensief zoals u dat wilt!

De natuurlijke, groene en roze kleuren lenen zich erg goed voor color-blocking. Maar als u echt lef wilt tonen, gaat u voor de ‘koude kleuren’ als geel, blauw en paars.

Twee extra tips voor de wintermaanden

De kleuren van dit winterpalet zijn de basis van het interieur, maar met deze tips maakt u het nog knusser in huis:

  • Gebruik kussens en dekens op uw bank. Niet alleen kunt u heerlijk opwarmen met de kussens en dekens, ook zorgen ze ervoor dat de bank kleiner oogt. Een grote bank kan ervoor zorgen dat de kamer sfeerloos oogt, maar dat probleem lost u met een aantal kussens (die uiteraard passen bij de andere kleuren in uw interieur) al snel op.
  • Breng de natuur in huis. Met groene verf bootst u de natuurlijke omgeving na, maar niets is meer natuur dan de natuur zelf! Planten en bloemen geven uw huis net een extra sfeerdimensie. Als u creatief bent kunt u aan de slag met wat u buiten in de natuur vindt. Maak bijvoorbeeld van takken en mos een mooie kerstkrans voor op tafel.

Meer advies en tips?

In onze showrooms kunnen wij u advies geven over uw interieurstijl. We nemen uitgebreid de tijd om samen met u te kijken naar de mogelijkheden en geven advies als u er zelf even niet uitkomt. Uiteraard staan we ook telefonisch voor u klaar om u van antwoorden, tips en advies te voorzien.