Kleuradvies

Kleuradvies woning nodig? We helpen u aan de beste combinaties!


Juiste kleur

Kleuren in uw woning is erg belangrijk. De gekozen kleuren bepalen uw dag! Al zijn de meubels nog zo mooi, als de kleuren niet goed op elkaar afgestemd zijn komt het interieur niet tot zijn recht.

Welke kleur u gebruikt heeft een grote invloed op de sfeer in uw woning. Warme kleuren zorgen voor een intiem gevoel terwijl koude en kleurrijke tinten een frisse en levendige indruk achter laten. Welke kleuren je het best met elkaar kan combineren en welke verf je moet gebruiken hangt af van het doel van de ruimte en het aantal m2. Iedere kleur heeft een uitwerking op onze gemoedstoestand. Het is daarom belangrijk om het doel van de ruimte aan te passen op het kleurgebruik.

Hoe werkt het kleuradvies?

Ook van belang is het effect dat kleur heeft om de ruimte groter of juist kleiner te laten lijken. Wilt u een knusse ruimte of juist een overzichtelijke grote ruimte. Alles hangt en staat met kleuren. Kleuradvies huis, een term die niet meer weg te denken is. Onze stylisten vragen als eerst naar uw persoonlijke smaak, uw leefritme en de gewenste sfeer. Samen met u observeren ze de inrichting van uw huis, het licht en de ruimte. Daarna zullen ze aan de slag gaan met stijl suggesties.

Enkele tips voor kleur advies!

  • Kies nooit de verf in een bouwmarkt vol helder TL licht. De kleuren komen in de bouwmarkt heel anders over als thuis. Neem stalen mee naar huis en zie de invloed van uw huidige interieur bij de kleur.
  • Kleur kan in de loop van de dag veranderen door lichtinval. Zorg ervoor dat de kleur te allen tijde naar uw smaak is.
  • Pas op met te felle kleuren. Kies liever voor een zachtere variant. Soms kan een felle kleur te veel op je afkomen of te schreeuwerig zijn.
  • Laat kleine ruimtes nooit wit. Dit is soms een aanname om een kleine ruimte ruimtelijk te laten lijken maar wanden met verschillende lichte tinten zorgen juist voor ruimte.