Een kasteelvloer kan ook in uw paleisje

Een kasteelvloer kan ook in uw paleisje


Een vloer die de geschiedenis in uw huis haalt, zelfs in een modern jasje. Met een kasteelvloer is dit mogelijk. Een kasteelvloer wordt gekenmerkt door grote, brede planken met een verouderd karakter. In deze blog vertellen we wat een kasteelvloer is, wat de kenmerken zijn, welk interieur er bij een kasteelvloer past en geven we u inspiratie voor uw eigen woning!

Kasteelvloer kenmerken

Een kasteelvloer is een vloer waarvan het lijkt alsof deze uit een kasteel is gehaald. Lange planken met een robuuste uitstraling. Kasteelvloeren ogen ruig, maar hebben daarentegen ook een luxe uitstraling. De meeste kasteelvloeren zijn van eikenhout. Eikenhout is een sterk soort hout dat mooier wordt naarmate de jaren vorderen. In het hout van een kasteelvloer zijn vaak duidelijke nerven te zien, afgewisseld met groeven die door de jaren heen zijn uitgesleten.

Hout werd in de middeleeuwen voor veel dingen gebruikt, vandaar dat elk kasteel uit die tijd een hout als vloermateriaal heeft. Destijds waren de planken voor deze vloeren erg dik. De dikke planken hielden de warmte beter vast. Wat geen overbodige luxe was in de grote kastelen. Tegenwoordig maken we ons daar geen zorgen meer over. Sterker nog, een kasteelvloer kan nu gecombineerd worden met een vloerverwarming.

Het beste interieur bij een kasteelvloer

Een kasteelvloer heeft meerdere goede eigenschappen. De vloer heeft namelijk niet alleen een unieke uitstraling, de vloer past ook nog eens bij elke interieurstijl. Een industrieel interieur wordt gekenmerkt door metaal en robuuste houten elementen in combinatie met een stenen muur.

Een Scandinavisch interieur kenmerkt zich met hout, hout en nog eens hout. Een lichte houten kasteelvloer past hier het beste bij.

Bij een landelijke interieurstijl krijgen wit, beige en natuurlijk tinten vrij spel. Een kasteelvloer kan in een interieur als dit een stabiele basis vormt.

De shabby chique interieurstijl is het best te omschrijven door een verzameling van de mooiste spullen op de vlooienmarkt. Versleten kastjes en oudere bankjes die gecombineerd worden met oude vazen en rieten manden. Een kasteelvloer kan deze verzameling compleet maken.

4 kasteelvloeren ter inspiratie

Wij hebben een aantal voorbeelden van kasteelvloeren in een hedendaags interieur verzameld. Bekijk de afbeeldingen en de omschrijvingen hieronder en laat uzelf inspireren voor uw eigen kasteelvloer.

De bovenstaande vloer is een schoolvoorbeeld van een kasteelvloer. De brede planken ogen robuust en ruig, alsof de ridders er gister nog overheen hebben gelopen. De woonkamer krijgt extra flair door de combinatie van de authentieke kasteelvloer en de verzorgde muur. De gele tinten in de stoel en in de boeken maken de kamer helemaal af.

Deze foto is het volwaardige bewijs dat een kasteelvloer ook in uw keuken past. Er is gekozen voor een strakke keuken, met daarnaast meubels die modern en tegelijk ook en klassieke uitstraling hebben. Deze mix in uitstraling komt door het gebruik van verschillende materialen. Het hout van de stoelen en de tafels komt prachtig terug in de kasteelvloer, maar wat maakt deze ruimte nou zo uniek? Juist, het plafond!

Een kasteelvloer past ook prima bij een retro interieurstijl. De vloer in de bovenstaande afbeelding heeft duidelijke nerven die mooi naar voren komen. De planken zijn minder groot dan bij een gemiddelde kasteelvloer, maar dat laat de woonkamer wel groter ogen.

De bovenstaande afbeelding is een van de mooiste voorbeelden van een perfecte synergie tussen een interieur in klassieke en moderne stijl. De blikvangers in deze kamer zijn duidelijk de kasteelvloer en de oude kast. De andere onderdelen in de kamer, zoals de muur, bank, tafel, lamp en stoel, vertegenwoordigen de moderne kant van de kamer. Deze woonkamer maakt duidelijk dat u helemaal niet hoef te kiezen voor één stijl, maar dat er makkelijk twee stijlen door elkaar gebruikt kunnen worden.

Meer weten over kasteelvloeren?

Onze professionals kunnen u van nog veel meer informatie voorzien over kasteelvloeren. In onze showrooms staan we altijd voor u klaar. Op de website kunt u meer informatie vinden over kasteelvloeren, maar ook van allerlei andere vloer- en interieurstijlen.