5 tips voor het kopen van een karpet

Met een vloerkleed kunt u het interieur een heel nieuw leven inblazen. Het aanbod van vloerkleden is enorm, dus u doet er goed aan om van tevoren een aantal zaken helder te hebben. Maak zo uitgebreid mogelijk een omschrijving van waar uw karpet aan moet voldoen. Dit maakt de zoektocht naar het perfecte karpet zo efficiënt mogelijk. Lees in deze blog welke vijf dingen u in ieder geval moet bepalen om zo snel mogelijk het juiste vloerkleed te vinden.

1. Bepaal de grootte met… kranten

De eerste stap bij het kopen van een vloerkleed is het bepalen van de grootte. Het is in een winkel al lastig genoeg om te oordelen of het karpet waar u naar kijkt de juiste afmetingen heeft, laat staan op een webshop. Leg daarom kranten neer op de gewenste grootte op de plek waar u het karpet voor ogen heeft. Als u tevreden bent met de afmetingen, meet u de kranten op. Nu kunt u op zoek naar een karpet met dezelfde grootte.

2. Bepaal de vorm van het kleed

Tijdens het leggen van de kranten heeft u deze in de vorm gelegd zoals het kleed eruit moet gaan zien. In dit geval kunt u gericht zoeken naar een kleed in deze vorm. Twijfelt u nog? Kijk dan naar de vorm van de kamer waarin u het kleed voor ogen heeft. Is deze vierkant of rechthoekig? Dan kunt u deze doorbreken met een rond karpet. Bij een kamer met een andere vorm is een vierkant of rechthoekig kleed aan te raden.

3. Kies voor neutraal of opvallend

Bedenk bij deze keuze hoe de verschillende mogelijkheden zouden passen bij de muren in de kamer. Heeft de kamer één of meerdere muren met drukke kleuren of een motief? Breng dat rust in de kamer met een effen vloerkleed. Heeft u juist rustige muren waar weinig op gebeurt? Dan kunt u uw creatieve gedachten de vrije loop laten en voor een opvallend gekleurd kleed of kleed met print gaan.

Durft u te kiezen voor een opvallend karpet?

4. Bepaal de structuur

Het materiaal van een karpet geeft een kamer karakter. Een hoogpolig vloerkleed geeft een ruimte door de getufte lange ‘draden’ een nonchalante en knusse uitstraling. Een laagpolig vloerkleed laat een kamer juist net en strak ogen. Bedenk dus waar uw voorkeur naar uitgaat en welke structuur het beste bij uw interieur past.  

5. Kies voor (extra) antislip

Een vloerkleed is het mooist als deze in de positie blijft liggen zoals u in gedachte heeft. Met een antislip vloerkleed kunt u dit realiseren. Daarbij komt dat een schuivend kleed voor de nodige problemen kan zorgen, met vervelende eet- of drinkvlekken tot gevolg. Mocht u een karpet kiezen wat geen antislip heeft, dan kunt u deze er los bijkopen.

Hulp nodig bij het stylen van uw interieur?

Zoek dan niet verder en maak kennis met ons team van interieurstylisten. Deze professionals kunnen u op elk gebied van interieurstyling handige tips en adviezen geven. Liever eerst gratis kleuradvies en interieuradvies? Dan is dat ook mogelijk. Voor vrijblijvende adviezen kunt u contact opnemen of langskomen in onze showroom in Den Haag aan de Jupiterkade 8C, 2516 BS.