Gordijnen in uw slaapkamer, hoe maakt u het intiem?

Gordijnen in uw slaapkamer, hoe maakt u het intiem?


De slaapkamer is bij uitstek de plek waar ruimte is voor intimiteit. Het interieur is hierbij een bepalende factor. In deze blog zoomen we in op het gedeelte uit het interieur dat de intieme sfeer kan maken, maar ook kan breken; de gordijnen. We geven tips hoe u in uw slaapkamer gordijnen in kunt zetten voor een sfeervolle, elegante en intieme sfeer.

5 Gordijntips voor een intieme sfeer in uw slaapkamer

Gordijnen die over de vloer hangen, gordijnen in combinatie met andere raambekleding, het gebruiken van warme kleuren en gordijnen die de hele muur bedekken. Het zijn vijf tips die uw slaapkamer in de juiste sfeer brengen. We leggen elke tip hieronder verder uit.

Tip 1: Overgordijnen

Overgordijnen zijn gordijnen die gebruikt worden om een kamer te verduisteren en hebben vaak een isolerende werking. Daarnaast kunnen overgordijnen goed gecombineerd worden met vitrage of andere raambekleding. Kleed uw slaapkamer op een nette manier door gebruik te maken van dubbele raambekleding. Met dubbele raambekleding behoudt u nog beter de warmte in de kamer dan alleen met gordijnen en kleedt u de kamer chique aan. Overgordijnen in combinatie met een rolgordijn, vouwgordijn, jaloezieën of lamellen maken uw slaapkamer gegarandeerd knus en sfeervol.

Tip 2: Warme kleuren

Warme kleuren zijn rood, oranje, geel en alle kleuren die ontstaan door deze drie kleuren te mengen. U kunt met gordijnen met warme kleuren de intimiteit in uw kamer flink verhogen. Zeker als de warme kleuren van de gordijnen passen bij de kleuren van de muren en de meubels in de slaapkamer. Als de kleuren van het gordijn niet matchen bij de andere kleuren in de kamer, doet dit juist afbreuk aan de intimiteit in de kamer.

Tip 3: Lange, brede gordijnen

Nog een tip om de intieme sfeer in uw slaapkamer te waarborgen: gordijnen die zo groot zijn dat ze een hele wand doen laten verdwijnen. Als de gordijnen van boven tot beneden en van links tot rechts de wand bedekken, voelt de slaapkamer kleiner aan. Hierdoor krijgt de kamer automatisch een meer intieme sfeer.

Tip 4: Patronen en structuren

Gordijnen die de slaapkamer intiem maken en tegelijkertijd de aandacht naar zich toe kunnen trekken. Gordijnen met rustige patronen kunnen het. Kijk wel goed of het gordijn met patroon niet te aanwezig is. Een te aanwezig patroon maakt een kamer juist vol en druk.

Tip 5: Gevoerde gordijnen

Gordijnen die de kamer jaar in jaar uit donker houden, zo kunnen we gevoerde gordijnen het beste omschrijven. Gevoerde gordijnen hebben voering aan de achterzijde die bescherming biedt tegen de zon. Niet alleen houdt deze voering de zon beter tegen, ook:

  • houdt het de warmte beter in de kamer
  • dempt de voering het geluid in de slaapkamer beter
  • verbetert het de akoestiek
  • krijgt het gordijn een mooie valling

Meer advies en tips nodig?

Dat kan natuurlijk altijd. In onze showroom nemen we uitgebreid de tijd om u te voorzien van advies en tips. Ook kunnen wij u telefonisch voorzien van professioneel advies over gordijnen, vloeren en alle andere zaken in uw interieur.